Rubriky

DS3 - Děti Seray: 3. generace | Džentl - Svět, kde se tvořej džentlmeni | EH - Elfí hra | HS - Hlídka světel | R:I - Roje: Invaze
.

pondělí 26. října 2020

(EH) Prolog – První kontakt

Elfí hra

Prolog

PRVNÍ KONTAKT

Knights of the Devils


Byla to prostě klikací hra. Jmenovala se Elvish Darling. Obyčejně bych to jen bez ohlédnutí přešla a přeskočila na jinou webovku, ono to taky znělo spíš jako porno, jenomže ten den bylo zataženo, nechtělo se mi ven a seškrabávala jsem se z duševního dna. Nějak se mi nic nedařilo, prostě normální stav.

Není ani tak důležité, o co v ED šlo, jako to, že tam bylo možné přidat se ke Kruhu, jako hráč jinde zahučel do rodiny, klanu, cechu a podobně. Kruh, který jsem si vyhlédla, se pyšnil skvostným názvem Art of Death a přijal mne okamžitě. Tam mě zaujal jeden z jeho starších členů, protože se jmenoval stejně jako já, rozdíl byl pouze v dvojčíslí na konci.

„Zdravím, bratře,“ napsala jsem mu v pokusu o navázání konverzace s možná spřízněnou duší. Vzhledem k tomu, že neodepisoval, s pokrčením ramen jsem to nechala plavat a vesele si hrála dál. KnightoftheDevils76 se neprojevoval ani ve společných dobrodružstvích, ani v kruhové konverzaci. Až po měsíci, kdy jsem na svou zprávu skoro zapomněla, mi u kolonky Pošta visela i jednička značící příchozí zprávu. Překvapeně jsem si přečetla dvě nevinná slůvka: „Zdravím, sestro.“ Zvedla jsem koutky úst do jakéhosi úšklebku, parodujícího úsměv. Myslí mi proběhla věta „to brzo“. Nicméně jsem z nudy a zvědavosti započala opatrný výslech. Myslela jsem si, že bychom mohli mít něco společného, když jsme si oba vybrali jednu a tu samou přezdívku.

Jo, tehdy jsem neměla tušení, že týpek na druhém konci drátu si mě našel, dopředu věděl, jak vypadám, jak se jmenuju a jak dlouho hraju. Taky mě chtěl zabít, no nezní to vyloženě přátelsky?

Nicméně najednou nebylo dne, kdy bych u svého počítače neproseděla nejmíň čtyři pět hodin, ale rodičům to bylo šumáč. Jako vlastně všechno, co se mě týkalo.

Díky své „neobyčejné“ schopnosti okázale vyzvídat jsem v tu ránu znala jeho věk – dvacet (což je bohužel taky věk mé starší sestry) – a bydliště. Kdo potřebuje jméno, když je rytířem ďáblů? Nejspíš ho budu znát. Kupodivu bydlel v horní části Kolárek, jen kousek od nás. Docela jsme si rozuměli, sem tam nadávali na školu, rodiče… Bavila jsem se a KnightoftheDevils76, zdálo se, taktéž. A pak napsal:


KofD76 [22:31] Tak se sejdem, ne?


V té chvíli mi to vůbec nepřišlo jako špatný nápad, právě naopak; nadšeně jsem souhlasila. Kdo by se nechtěl setkat s tak fajn člověkem? Jo a taky jsem byla naivní.


KofD38 [22:33] Navrhuju Bitku.


To byl ode mě náhodou dobrý tah. Zaprvé je Bitka v mé části Kalárek, plné skal a ostrých předmětů, kterými se dá nepovedeným společníkům rozbít hlava, zadruhé se tam dá sedět na čerstvém vzduchu, aniž byste zmokli, a zatřetí tam mají za pultem sympatické lidi a spoustu, spoustu útokům zabraňujícího publika.


Kofd76 [22:34] By šlo.

KofD76 [22:34] Kdy to provedem, Rytíři38?


Nad tím jsem nepřemýšlela. O letních prázdninách má cvok, jehož veškerý sociální život se i před Elvish Darling odehrával na internetu, času prostě moc. Takže...


KofD38 [22:36] Máš čas zejtra, Rytíři76?

KofD76 [22:36] Vážně? Nechceš si mezitím sehnat pepřák? Jediskej meč?

KofD76 [22:37] Taser?

KofD38 [22:37] Bez svýho meče nevycházím z domu, padawane. Koupila jsem ho na eBayi.

KofD76 [22:37] Takže je z modelíny. Terno. Vezmu si svoje žužu nože.

KofD38 [22:38] Můžeš mi je darovat na znamení věčné podřízenosti.

KofD76 [22:39] Jdi spát, začíná ti hrabat.

KofD38 [22:39] Zítra ve čtyři.

KofD76 [22:40] Yoi. Boj se.


Odhlásila jsem se, vyhodila obal od bonbonů, vyčistila si zuby a praštila sebou do postele. Na konfrontaci s rodiči času dost.

1 komentář:

  1. Zdravím, královno Maitterko. Tvé království je vskutku úchvatné - rozhodně jde poznat, že se vyznáš :-D.

    K povídce - vůbec si nepamatuju, jestli jsem ji na starém blogu četla nebo komentovala, ale vypadá to zajímavě! Ne že bych fandila podobným způsobům seznamování, ale na druhou stranu proč ne. Snad si vezme aspoň ten meč :-D.

    OdpovědětVymazat